MY WAY
NEXI BUSINESS ACCOUNT

Informacije o preračunu INO transakcije

Informacija o preračunu iznosa transakcije inicirane Visa karticom PBZ Carda u stranoj valuti

Preračun iznosa transakcija iniciranih u stranoj valuti, koja je uključena u tečajnu listu Privredne banke Zagreb d.d. za kartične transakcije u euro (EUR), provodi se primjenom prodajnog tečaja za devize iste tečajne liste na dan obrade transakcije u sustavu PBZ Carda.

Za transakcije inicirane u ostalim valutama PBZ Card preuzima iznos u eurima (EUR) izračunat od strane Visa kartične platne sheme primjenom Visa tečaja na dan obrade transakcije u sustavu kartične platne sheme.

Tečajna lista Privredne banke Zagreb d.d. za kartične transakcije promjenjiva je i svakodnevno dostupna na www.pbz.hr kao i na drugim službenim komunikacijskim kanalima Banke, odnosno PBZ Carda.

Informacije o tečajevima koje kod preračuna valuta primjenjuje Visa kartična platna shema dostupne su putem usluge preračuna valuta na www.visaeurope.com.

Ova Informacija sastavni je dio Okvirnog ugovora o korištenju pojedine osobne kartice izdavatelja PBZ Carda i primjenjuje se od 1. siječnja 2023.

 

Iskazivanje marži pri preračunu valuta

PBZ Card će za prekogranične platne transakcije inicirane karticom u valutama država Europskog gospodarskog prostora (dalje: EGP) informirati korisnike osobnih kartica PBZ Carda o iskazanoj postotnoj marži za preračunavanje valuta u odnosu na posljednje dostupne referentne tečajeve za EUR koje je izdala Europska središnja banka (dalje: ESB).

U cilju postizanja transparentnosti i usporedivosti iskazanih marža za preračunavanje valuta u situacijama kada se na bankomatu ili prodajnom mjestu nude alternativne opcije preračunavanja valuta, osiguravamo predmetne informacije kako bi korisnici kartica mogli odabrati najbolju opciju preračunavanja valuta.

PBZ Card informira korisnike osobnih kartica o postotku marže slanjem elektroničke poruke za transakcije karticama inicirane u stranim valutama država EGP-a bilo za plaćanja na fizičkom prodajnom mjestu, internetskoj trgovini ili za podizanje gotovog novca na bankomatu.

Informacije o predmetnim maržama dostupne su u svakom trenutku na internetskim stranicama pbz.hr  Tečajne liste za usluge preračunavanja valuta | PBZ u dijelu kartične transakcije.

Napomena: Informacija o postotku marže za preračunavanje valuta koju PBZ Card šalje korisniku nakon autorizacije platne transakcije može se u svom nominalnom iznosu razlikovati od postotka marže za preračunavanje valuta koja bi bila obračunata u trenutku knjiženja transakcije budući da se knjiženje provodi primjenom tečajeva važećih u stvarnom trenutku knjiženja, a postotna marža za preračunavanje valute za potrebe slanja elektroničke obavijesti iskazuje se primjenom tečajeva važećih u trenutku autorizacije predmetne transakcije.

PBZ Card će elektroničke poruke o predmetnoj marži dostavljati jednom u kalendarskom mjesecu u kojem za korisnika kartice zaprimi prvu autorizaciju platne transakcije izraženu u istoj stranoj valuti države EGP-a, odnosno svaki sljedeći put za prvu transakciju unutar istog kalendarskog mjeseca u slučaju iniciranja platne transakcije u drugoj stranoj valuti države EGP-a.

Korisnicima je dostupna mogućnost isključenja opcije primanja elektroničkih poruka s informacijom o postotku marže koja se iskazuje za preračunavanje valuta. Ako ne želite primati elektroničku poruku s informacijom o postotku marže za preračunavanje valuta, molimo javite se u Kontakt centar na 01/ 612 44 22.

Važno je da korisnici osobnih Visa kartica izdavatelja PBZ Carda provjere je li važeći broj mobitela evidentiran u sustavu PBZ Carda kako bi mogli zaprimati elektroničke poruke s informacijom o postotnoj marži. Izmjenu broja mobitela korisnici mogu izvršiti samostalno putem MyWay aplikacije ili pozivom na 01/ 612 44 22.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Pitajte nas Kontakti

Kontakti

Kontakti
Korisnici premium Visa kartica

Korisnici premium Visa kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu podataka

Službenik za zaštitu podataka

Korisnici premium Visa kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra:

od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati
subotom od 8 do 16 sati

Pitajte nas!
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

Ugovaranje prihvaćanja kartica – PBZ Card d.o.o.


01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška – Nexi Croatia d.o.o.


01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija – Nexi Croatia d.o.o.


01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr

Web: Media centar

Službenik za zaštitu podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

zop@pbzcard.hr